Finlandiya
Finlandiya

Gerekli Evraklar 
* Teslim ettiğiniz başvuru formlarını eksiksiz olarak doldurmaniz gerekmektedir.Konsolosluk başvuru sahibinin pasaportunda 2 adet boş vize sayfası istemektedir. (37 no.lu hane ile son sayfadaki beyanın imza hanesi mutlaka imzalanmalıdır).
* Başvurularda aşağıdaki yer alan belgelerin eksiksiz ve orijinal olarak getirilmesi gerekmektedir, aksi takdirde başvurunuz kabul edilmeyecektir. Orijinali olmayan evraklar dikkate alınmayacaktır.


* Bütün başvuru sahiplerinin getirmesi gerekli olan genel evraklar :
1- Orijinal ve eksiksiz doldurulmuş ve imzalı başvuru formu ve (37 no.lu hane ile son sayfadaki beyanın imza hanesi mutlaka imzalanmalıdır).
2- Bir adet yeni çekilmiş fotograf ( 47mmx36 mm / yüz uzunluğu 32mm- 36 mm)
3- Başvuru ücretinin 60 Euro'luk banka dekontu.
4- Ücretler önceden banka hesabına (Euro) yatırılacaktır. Ücretin yatırıldığını gösteren banka dekontu başvuruya eklenmelidir.
5- Banka bilgileri şöyledir : Finlandiya Büyükelçiliği, Garanti Bankası, Tunalı Hilmi Şubesi, Ankara hesap no: 107-9091615.Garanti Bankası Şubeleri bu işlem için ücret talep etmemektedir.
6- Ödemenin başka bir bankadan yapılması halinde, banka masraflarından başvuru sahibi sorumludur.
7- Yatırılan ücretin geri ödenmesi söz konusu değildir.Schengen vizeleri, Avrupa Birliği vatandaşlarının eşlerine ve bakmakla yükümlü oldukları kişilere ücretsiz olarak verilmektedir. Başvuru sahibinin yakınlık derecesini başvuru sırasında belgelemesi gerekmektedir.
8- Geçerli pasaport ve pasaport fotokopileri. Pasaportun vize bitim tarihinden itibaren en az üç ay geçerli olması gerekmektedir. Fotokopilerinde şahsi bilgiler içeren, vize ve damgaların olduğu bütün sayfalar yer almalıdır.
9- Orijinal kimlik ve fotokopileri
10- Orijinali 1 aydan eski olmayan nüfüs kayıt örneği (anne, baba ve tüm kardeşleri evli iseniz eş ve çocukları da gösteren ayrıntılı aile toplum kağıdı)
11- 20 ile 30 yaş arasındaki erkekler için orijinal askerlik durumunu gösteren belge 
12-  18 yaşın altındaki kişiler yalnız seyahat ediyorlar ise anne ve babanın her ikisinden de yazılı orijinal noter tasdikli izin belgesi. Eğer anne veya babanın biri çocuk ile seyahat ediyor ise, seyahat etmeyen veliden yazılı orijinal noter tastikli izin belgesi.
13- Başvuru sahibi okuyor ise okul idaresinden alınmış orijinal öğrenci belgesi
14- Başvuru sahibi emekli ise emeklilik durumunu gösteren orijinal belgeler ve fotokopileri

 

Başvuru sahibi çalışıyor ise : 
1- İşverenden orijinal iş seyahati veya yıllık izin belgesi içeriğinde başvuru sahibinin görevi, çalıştığı süre ve iş seyahatinin veya yıllık izinin sonunda tekrar işe başlayacağı hakkında bilgi olması şarttır.
2- Orijinal muhasebe tasdikli son 4 aylık maaş bordrosu
3- Orijinal SSK hizmet dökümü
4- Aslı gibidir' damgalı muhasebe tasdikli İşe giriş bildirgesi
5- Başvuru sahibinin kendisine ait bir işyeri var ise :
6- Şirketinin orijinal başlıklı kağıdına yazılmış seyahat sebebi ile ilgili bilgiler içeren bir dilekçe
7- Orijinal Bağkur veya SSK belgeleri
8- Orijinal Ticaret Odası Sicil Kayıt Sureti
9- Orijinal Faaliyet Belgesi
10- Orjinal Vergi Levhası ve fotokopiler / veya orijinal noter tasdikli fotokopisi
11- Orijinal İmza sirküleri ve fotokopiler / veya orijinal noter tasdikli fotokopisi
12- Orijinal Ticaret Sicil gazetesi ve fotokopiler / veya orijinal noter tasdikli fotokopisi
13- Orijinal gelir ve geçim durumunu gösteren güncelleştirilmis belgeler ( banka cüzdanı orijinali ve fotokopisi, kredi kartının son kredi limitini gösteren hesap ekstresi ve fotokopisi vb.)
14- Uçak bileti rezervasyonu

 

Finlandiya'da oturan akraba ve arkadaş ziyareti için getirilmesi gerekli olan ek evraklar :
1- Tarafınıza gönderilmiş olan orijinal davet mektubu. 3 aydan eski olmaması gerekmektedir. (Fax veya E-posta ile yollanmış davetler kabul edilmemektedir)
2- Finlandiya'ya turistik ziyaret için getirmesi gerekli olan ek evraklar :
3- Otel tarafından teyit edilmiş otel rezervasyonu ve (37 no.lu hane ile son sayfadaki beyanın imza hanesi mutlaka imzalanmalıdır).
4- Seyahat acentasının başlıklı kağıdına yazılmış Tur programı
5- Seyahat acentasının orijinal Faaliyet Belgesi


Finlandiya'ya ticari amaçla gidecekler için getirilmesi gerekli olan ek evraklar :
1- Tarafınıza gönderilmiş olan orijinal davet eden şirketinin başlıklı kağıdına yazılmış seyahat sebebi ile ilgili bilgiler içeren bir davet mektubu. 3 aydan eski olmaması gerekmektedir. (Fax veya E-posta ile yollanmış davetler kabul edilmemektedir) 37 nol.u hane ile son sayfadaki beyanın imza hanesi mutlaka imzalanmalıdır.
2- Çalıştığınız şirketinin orijinal başlıklı kağıdına yazılmış seyahat sebebi ile ilgili bilgiler içeren bir dilekçe
3- Orijinal Ticaret Odası Sicil Kayıt Sureti
4- Orijinal Faaliyet Belgesi
5- Orijinal Vergi Levhası ve fotokopiler / veya orijinal noter tasdikli fotokopisi
6- Orijinal İmza sirküleri ve fotokopiler / veya orijinal noter tasdikli fotokopisi
7- Orijinal Ticaret Sicil gazetesi ve fotokopiler / veya orijinal noter tasdikli fotokopisi
8- Vize, ancak istenen tüm belgelerin teslim edilmesinden sonra işleme konulacaktır.
9- Büyükelçilik yetkilisi gerekli gördüğü hallerde ek döküman talebinde bulunabilir. Türk vatandaşı olmayanlar için başka belgeler de istenmektedir.
10- 30.000 euro limitli seyahat sağlık sigortası yapılması gerekir.


* ÖNEMLİ: Schengen ülkeleri konsoloslukları veriliş tarihi 10 yıldan eski olan pasaportlara vize vermemektedir. Schengen vizesi alabilmeniz için pasaportunuzun son 10 yıl içerisinde alınmış olması gerekmektedir. Uygulama sadece yeni vize verilirken geçerli olacaktır ve pasaportunu 10 yıldan önce alan kişilerin pasaportlarını yenilemeleri gerekecektir. Çipli yeni pasaportlar 15 Haziran itibarı ile dağıtılmaya başlanacak, eski pasaportlar ise 2015 yılına kadar kullanılabilecektir.

eltra tur

eltra tur

“İşini iyi bilen bir ekip size büyük kolaylıklar sağlar”

Kategoriler

Önemli Linkler

Ziyaretcilerim

150518   Kişi ziyaret etti.