Hindistan
Hindistan

Gerekli Evraklar 
 

GÖREV BÖLGESİ
Görev Bölgesi dahilindeki illerimizde ikamet ediyorsaniz Istanbul’dan basvuru yapabilirsiniz.
Görev Bölgesi: Aydın, Balıkesir, Bursa, Çanakkale, Denıizli, Edirne, İstanbul, Kırklareli, Kocaeli, Manisa, Muğla, Sakarya, Tekirdağ and Yalova

 

BİYOMETRİ VERİ
18 Şubat 2013 tarihi itibariyla Hindistan; Biyometri Veri Alımı ( parmak izi ve dijital fotoğraf) sistemine geçiş yapmıştır.

Bu sistemle birlikte, on-line başvuru formu doldurulduktan sonra randevu almak koşulu ile başvuru sahibinin parmak izi vermesi için konsolosluk'ta ŞAHSEN bulunması gerekmektedir
70 Yaş ve üzeri başvuru sahiplerinin parmak izi için konsololuğa şahsen gelmelerine gerek yoktur.

Başvuru Saatleri: Pazartesi-Cuma: 09.30 - 12.00 (Konsolosluk içerisinde başvuru süresi yoğunluğa bağlı olarak yaklaşık 2 saattir)

RANDEVU BİLGİSİ
Randevu alımı,  vize evrakları ve pasaportlar tarafımıza ulaşıp on-line form doldurulduktan sonra tarafımızca yapılmaktadır ve yoğunluğa bağlı olarak ortalama 3-5 gün sonrasına verilmektedir.

VİZE DEĞERLENDİRME SÜRESİ
Hindistan Başkonsolosluğu'nun resmi işlem süresi,  normal şartlarda randevu  tarihinden itibaren minimum 1-2 iş günüdür. ( Yabancı pasaportlar 15-20 iş gününde sonuçlanmaktadır ve vize ücreti ülkeye göre değişmektedir) Sistem arızaları, yoğun dönemler, resmi tatiller sebebiyle işlem süreleri uzayabilir.

Turistik vizeler 3 aylık, Ticari vizeler 6 aylık ve 1 yıllık olarak uygulanır.

EVRAK LİSTESİ

Ticari Vizeler
1- Tam doldurulmuş ve imzalanmış vize başvuru taslak formu (aşağıda tarafınıza sunulmuştur).
2- Ek form (aşağıda tarafınıza sunulmuştur)
2- 2 adet yeni çekilmiş 50 mm x 50 mm ebatlarında arka fon beyaz orjinal resim
3- Konsolosluğa hitaben antetli kağıda yazılmış imzalı kaşeli  İNGİLİZCE vize talep dilekçesi
4- Son 3 aylık faaliyet belgesi fotokopisi,
5- Son matrahlı vergi levhası fotokopisi,
6- Tek sayfaya işlenmiş kişinin veya şirketin banka hesap cüzdanı fotokopisi, hesap sahibinin ismi ve toplam tutar gözükmelidir.
7- Ticari davetiye kopyası ve davet eden firmanın kuruluş sertifikası kopyası (Incorporation Certificate) Kuruluş sertifikası yoksa kuruluş numarası davetiye üzerinde yazmalıdır.
8- En az 6 ay geçerli pasaport aslı ve ilk sayfanın kopyası (Hindistan vizesi varsa, vizenin kopyası) 
9- KT.C. nüfus cüzdanı fotokopisi ve kartvizit
10- Nüfus Kayıt Müdürlüğünden alınmış ikametgah belgesi aslı (muhtardan kabul edilmiyor)

Turistik Vizeler
1- Tam doldurulmuş ve imzalanmış vize başvuru taslak formu (aşağıda tarafınıza sunulmuştur).
2- 2 adet yeni çekilmiş 50 mm x 50 mm ebatlarında arka fon beyaz orjinal resim
3- Tek sayfaya işlenmiş banka hesap cüzdanı fotokopisi hesap sahibinin ismi ve toplam tutar gözükmelidir.
4- Nüfus kayıt müdürlüğünden alınmış İkametgah belgesi aslı
5- T.C. nüfus cüzdanı fotokopisi
6- En az 6 ay geçerli pasaport aslı ve ilk sayfasının kopyası (Hindistan vizesi varsa, vizenin kopyası)
7- Uçak Bileti ve Otel rezervasyonu

eltra tur

eltra tur

“İşini iyi bilen bir ekip size büyük kolaylıklar sağlar”

Kategoriler

Önemli Linkler

Ziyaretcilerim

143432   Kişi ziyaret etti.